onsdag den 4. december 2013

(U)nødvendige forberedelser


De sidste par dage (og de kommende for den sags skyld) har stået i færdiggørelsens tegn.
Alt inventaret har været en tur ude af bilen, så den har kunnet blive rengjort, inden den skal fyldes igen.
Små detaljer i indretningen er blevet færdiggjort, hængepartier er blevet afsluttet.

Men det sidste stykke tid har også budt på nogle dyre (u)nødvendige forberedelser.

Vi har fået vaccinationer alle fire, og det løber virkelig op når man både skal have mod gul feber, difteri, tyfus og hepatitis A+B. Og så er det også lidt ubehageligt. Tobias var den sidste af os som blev vaccineret, og han render nu rundt og ømmer sig... Vi glæder os allerede til de sidste stik i januar :)



I forbindelse med vaccinationerne, havde vi en rejsekonsultation hos lægehusets sygeplejerske Doris. Hun rådgav os om hvad vi skulle have med i vores rejseapotek. Hun har, udover sine rent faglige kvalifikationer, også rejst en del i bla. Sydamerika - så hun kunne bidrage med mange praktiske erfaringer.

Resultatet blev en håndfuld recepter, som endte med at blive til medicin for ca. kr. 1.600. Forhåbentlig får vi ikke brug for halvdelen af det, men der er bla. både penicilinkur og malariapiller. Vi fik også en håndfuld kanyler af Doris, som vi kan tage med, hvis vi skal behandles på et hospital i Sydamerika. Nogen steder vil det måske være en fordel.

Reservedelene som vi havde indkøbt hos Niels Erik skulle også pakkes ned. Det er endnu en stor udgift til ting, som vi håber ikke at få brug for. De fleste af tingene er sliddele, og derfor skal de alligevel skiftes før eller siden, men nu er de med, bare for en sikkerheds skyld. Vi regner ikke med at få problemer med at finde dele i Australien, men Sydamerika kan godt være mere problematisk, derfor er det godt at have nogle af de mest specielle sliddele med. Der er bla. lejer, styrekugler, drivline, manchetter, speederkabel, koblingscylindere og dyserør.


Vores reservehjul kan ikke være i reservehjulskassen som er under førerhuset (det er pga. de store dimensioner på dækkene). Det frigiver til gengæld plads til de største af reservedelene.


Vi har pakket det hele ind i plastik, så der burde ikke opstå problemer med fugt. Der endte med at være rimeligt fyldt, så kassen var tung at skrue fast under bilen igen. Men nu sidder den der, og delene ligger så de ikke kan vælte rundt...håber vi! :D



Ingen kommentarer:

Send en kommentar