mandag den 8. september 2014

Cementerio de la Recoleta og VWere

Hvad skal man med en bil, når man har en motorcykel - den kan jo transportere alt!

Mens vi stadig venter på at få bilen fikset, oplever vi det vi kan i Asunción. Zulu har taget os med til karavanekørsel med VWere og til VW-træf 30 km uden for byen.



Zulus boble er en ægte tysker fra 1965. Nummerpladerne er købt på nettet. Som han siger, når man spørger, hvad politiet siger til de tyske plader: vi er Paraguay - du kan gøre, hvad du vil! 

Det lader til, at vi har haft en kommunikationsbrist med værkstedet. De har tilsyneladende ikke vidst, at vi havde problemer med g-gearet. De havde forstået vores problem, som at vi ikke kunne koble 4-hjulstræk til. Det betyder, at vi har spildt en uge (ikke 100% spildt, for de har fået vacuum'en omkring decoupler og spær til at virke bedre, og derudover har de skiftet olie og brændstoffilter) da de slet ikke har haft gearkassen nede og kigge i den :(
Vi fik udleveret bilen lørdag middag, så vi kunne testkøre den i weekenden. Men vi kunne mærke, at det var fuldstændig det samme, som inden vi afleverede den: ingen g-gear, og et "pubertetsagtigt" bakgear, som skal behandles lidt nænsomt, ellers stejler det!
Vi har afleveret bilen igen i dag og kørt en tur med chefmekanikeren, så han kunne høre og opleve den, når den larmer og ter sig. Han var vidst ikke i tvivl idag!


I går var vi på Cementerio de la Recoleta, som er en kirkegård fyldt med private familiemausolæer. Det er her de rige bliver begravet og gennem tiderne, har de prøvet at overgå hinanden mht. pragt og størrelse. Nogle af mausolæerne er regulere minikirker med plads til mange kister, mens andre er små og ikke særligt velholdte.

Et mausolæum fra 1902 opført til en mand, af hans kone og børn.
Nogen steder er der åbent ind til kisterne, andre steder er der hul i kisten. Til venstre i billedet er der resterne af en kiste.

Vi har efterhånden været på en del kirkegårde rundt omkring i verden. Vi synes, det er virkelig spændende, og at det fortæller en del om et land, hvordan de begraver deres døde. Denne kirkegård er noget af det mest usædvanlige og interessante, vi har set til dato.

Mange steder ser man billeder af de afdøde.

Hvorfor der er pigtråd mellem den "almindelige" kirkegård og den med mausolæerne, ved jeg ikke. Måske for at holde de andre væk fra de riges grave?
Endnu et "palæ" - denne med kuppel!
Mange af mausolæerne er udsmykket med materede glaskors på dørene. 
Det er næsten som en lille by i byen med gader og vejskilte. Det er ikke særligt svært at fare lidt vild.



Cerro Lambaré
4 læger, fra henholdsvis Mexico, Chile og Bolivia, blev forelskede i vores bil! :)
Oversvømmelser set fra Cerro Lambaré

Vores skønne roommates: Soffi og Teresa fra Tyskland er frivillige i et år i Paraguay.
Der er noget virkeligt usselt slum i Asunción. I disse områder skal man ikke gå rundt. Det fandt Teresa og Soffi ud af, da de blev røvet af 5 mænd.

Udsigten fra vores tag.











Ingen kommentarer:

Send en kommentar