torsdag den 23. oktober 2014

Valparaíso og gennem dalen mod Santiago


Efter vores første nat i Chile kører vi mod Viña del Mar, som er en by, der er vokset sammen med Valparaíso. Vi sigter dog nord for byerne for at kunne køre en tur langs med vandet. Da vi kommer til kysten, finder vi byer med rigtig strandstemning. Her er dog ikke så mange mennesker. Måske fordi det er forår og hverdag.




Drengene bygger sandslot og vi spiser 3 bakker jordbær (!) ved stranden. Vi bevæger os stille og roligt sydover og stopper et par gange ved udsigtspunkter. Vi ser humboldtpingviner, søløver og fugle af forskellig slags.



Søløverne soler sig på klippen.
Humboldtpingvinerne står og slapper af.
Da det bliver aften, og vi endnu ikke har fundet et overnatningssted, begynder det at blive lidt besværligt. Vi er i et meget urbaniseret område og den campingplads, der er vist på kortet har alt optaget.



Vi ender dog til sidst med at finde en fin wildcampingplads ved nogle kæmpeklitter, som drengene vælter rundt i, indtil vi skal spise.


Dagen efter tilbringer vi med at tage på museum i byen, hvor vi bla. ser er en statue fra Rapa Nui (Påskeøen). Det er et rigtig fint museum, som er en privat samling.



Vi kører ud af byen for at campere på en campingplads, tror vi. Det viser sig at være en wildcampingplads, og her er rigtig fint. Pladsen er ca. 100 m oppe ad en klippeside med udsigt til en kløft og vandet. Vi ankommer tidligt, så der bliver tid til at spille spil under markisen. Til aftensmad får vi burgere, og bagefter ser vi lidt mere af "Syv år i Tibet", imens himlen fyldes af stjerner.

Vi spiller scrabble-dash (scrabble med kort). Det tog Lasse 3 forsøg, før han fik mulighed for at skrive bæ ;)
"Drive-out-n-wildcamp"-biografen er gjort klar.

Vi kører helt ned på stranden, hvor vi står og beundrer de store larmende bølger. Her er mange telte med unge mennesker, som er på weekendtur. Vi kører ind til Valparaíso.




Først ser vi kirkegården, som er lidt ligesom den i Asunción dog mere velholdt. Vi kører også med "elevator" ned af bjergsiden, som byen ligger på. I det hele taget er det en rigtig flot by med farvestrålende huse og en masse street-art. Vi finder et billigt kabel til Malenes ipod (kablet var gået helt i stykker), og på vej ud af byen finder vi billige SD-kort til kameraet.




Vi kører til en campingplads, som viser sig at være en byggeplads. Vi er efterhånden lidt frustrerede over at ingen af pladserne på kortet passer. Vi har brug for en købe-plads, for  det er ikke lykkedes os at finde et sted, hvor vi kan fylde vandtanken. Derudover har vi også haft en dårlig oplevelse med en meget grænseoverskridende tjener på en cafe (i et gratis galleri), som stiller sig i vejen for Malene og Tobias, fordi "toiletterne kun er for kunderne", og de skulle have spurgt først!



Da vi holder for rødt ved et lyskryds, triller bilen foran ind i vores kofanger. Dullen, som kører bilen, stiger ud og begynder, at beskylde mig for at have kørt ind i hende! Hvorefter hun kører væk. Heldigvis skete der ikke noget med bilen.


Vi kører ud til en nationalpark, hvor campingpladsen heldigvis eksisterer! Her er fint og der er drikkevand og elektricitet. Vi har haft problemer med at finde drikkevand i Chile. De tankstationer, vi tanker diesel ved, har ikke vand, og da vi ikke finder campingpladser, kan vi jo heller ikke tanke vand der.
Vi håber, det bliver bedre, når vi kommer længere sydpå. :)



Der er to pools og der er vand i! Det bliver en kold dukkert i dejligt varmt solskin. Mens vi sidder ved poolen, bliver Malene kravlet på af en lille fugleedderkop, som efterfølgende går rundt på vandoverfladen. Malene og Lasse ser også en stor fugleedderkop om aftenen i et buskads.





Vi bliver på pladsen to nætter. Det er tiltrængt. Vi får slappet af og vasket tøj. Drengene får leget og lavet landerapport om Brasilien.

En kvinde skåret i træ spejder ud over havet. Måske kigger hun helt til Påskeøen? 




En hvid hejre vi så på vej væk fra klitterne. 
Ifølge guiden et muststed at købe empanadas. De havde mange forskellige slags. 
Empanadas med krabbe og ost, og med kød og ost.
Hver slags empanada har sin egen form, så man kan se, hvad der er indeni.
Viña del Mar/Valparaíso set fra kystvejen nordfra. 












Hostal Dinamarca opkaldt efter vejen den ligger på. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar